top of page

Be Fit Be Awesome by Laura

Vanaf heden zal je onze 'low carb' en 'veggie' gerechten van voorheen terugvinden onder het 'Fit & Awesome' label ontwikkeld door onze in-house voedingsdeskundige, Laura Van den Broeck. Laura, beter gekend als ‘be fit be awesome by Laura’, is een voedingsdeskundige en sportcoach die  dagelijks mensen begeleidt in hun weg naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. Ze studeerde voedings- en dieetleer en heeft een graduaat als sportcoach. Via haar Instagrampagina @befitbeawesomebylaura deelt ze haar eigen gezonde recepten en workout-tips met duizenden volgers. Haar visie is: een gebalanceerde, voedzame  levensstijl hanteren waarbij je alles eet in de juiste balans. In al haar recepten zullen we uitsluitend met volkorenpasta of volkorenrijst werken in de juiste verhoudingen voor een 'low carb' maaltijd. Haar recepten kan je herkennen aan het ‘Fit & Awesome’ en ‘Fit & Veggie’ label. 

9c4ae2d7-bffa-4182-ba00-f5b2621d4d0d.JPG
b0f53d87-37fe-4fbd-b36a-687a83a21267.JPG

Vaak zijn ‘gezonde’ maaltijden niet vullend genoeg omdat ze TE licht zijn of omdat er geen voldoende voedingsstoffen inzitten of toch niet in de juiste combinatie. Je hebt dan wel een gezonde maaltijd binnen, maar je zal snel terug honger krijgen. Hierdoor ga je meer hongertjes opbouwen en uiteindelijk meer eten. Daarnaast kan je hierdoor ook spiermassa verliezen en vetmassa opbouwen en dat kan niet de bedoeling zijn. 

De ‘Fit & Awesome’ en ‘Fit & Veggie’ gerechten zijn 100% in balans; opgebouwd uit de juiste macronutriënten en in de juiste hoeveelheid. Ze zijn voedzaam, een vitaminebom en goed vullend, waardoor je zeker geen honger meer zal hebben.

De 2 pijlers ‘FIT’ en ‘AWESOME' 

‘Fit’ staat voor: recepten die bestaan uit ingrediënten die ervoor zorgen dat je je energiek voelt en door de juiste combinatie ervan een bom aan vitamines bevatten. De recepten zijn laag in snelle suikers en verzadigde (slechte) vetten. Hierdoor ben je gerust dat je een gezonde maaltijd binnen hebt en op gewicht blijft of kan afslanken. 

‘Awesome’ staat voor: gerechten die goed vullen en opgebouwd zijn uit waardevolle nutriënten. Er wordt aandacht geschonken aan de juiste hoeveelheid vezels, eiwitten, complexe (goede) koolhydraten en gezonde vetten. Hierdoor zal je letterlijk geweldig voelen in je lijf en geen energiedips ervaren. 

‘Fit & Veggie’ staat voor: gerechten die zijn opgebouwd volgens het Fit & Awesome principe zoals hierboven omschreven. Daarnaast zijn ze vegetarisch: bevatten geen vlees of vis. 

Laura begeleidt in haar praktijk dagelijks mensen op weg naar een gezonde levensstijl en geeft sportieve groepslessen. In 2015 startte Laura haar concept ‘be fit be awesome’. Momenteel heeft ze al 2 succesvolle kook- en workoutboeken uitgebracht samen met uitgeverij Vrijdag en haar derde komt uit in 2022. Haar concept ‘be fit be awesome’ inspireert meer dan 30.000 Vlamingen via social-media.

Be Fit Be Awesome 1 en 2.jpg
bottom of page