top of page

KINDERGERECHTEN

Bijna elke ouder kent het wel: na een werkdag vol met deadlines en meetings moet jij ‘s avonds nog naar de supermarkt om boodschappen te doen, koken en afwassen. Op drukke weekdagen moet het soms snel gaan in de keuken, maar dat wil niet altijd zeggen dat je moet kiezen voor een ongezonde hap. Wil jij je kinderen elke dag een 100% verantwoorde kindermaaltijd voorschotelen, zelfs wanneer je weinig of geen tijd hebt? Dan komen de lekkere kindergerechten van HNGRY goed van pas. 

 

Met de kant-en-klare gerechten voor kinderen tover jij in een handomdraai een gevarieerde, lekkere en verse kindermaaltijd op tafel. Wekelijks bieden we gebalanceerde kindergerechten aan waar je kinderen hun vingers van zullen aflikken. De gezonde kindvriendelijke gerechten van HNGRY bestel jij snel en eenvoudig online én worden gratis bij jou thuis geleverd.

Weekmenu kindvriendelijk

Kinderen zitten boordevol energie, ze spelen en leren de hele dag door. Evenwichtig eten is noodzakelijk voor kinderen: hierdoor blijft hun energie op peil, hebben ze een gezonder gewicht en bouwen ze een hogere weerstand op waardoor ze minder snel ziek worden. Maar koken voor kinderen kan wel eens een lastige karwei zijn, zeker wanneer je een drukke job hebt met late werkuren. Kies daarom voor de kant-en-klare maaltijden van HNGRY. De kindermaaltijden zijn kidsproof, lekker en gezond!


Met het kindermenu kan jij elke week een keuze maken uit 5 kindergerechten. Elke kindermaaltijd bevat de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen heeft je kind nodig om te groeien. Elke maaltijd wordt steeds doordacht samengesteld door onze chefs met alles wat noodzakelijk is voor de groei van jouw kind.

Kinderen.jpeg

Gevarieerde, lekkere kindergerechten

Gevarieerd eten is de basis voor een gezond eetpatroon, maar in een druk gezin kan je vallen in routine. Je koopt en kook wat je gewend bent en na een tijdje merk je dat variatie ver te zoeken is. We zorgen wekelijks voor voldoende afwisseling in de kindergerechten, zoals: vis, vlees, pasta, aardappelen, veggie,... want door gevarieerd te eten krijgt je kind alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft.

 

Vis is een bron van eiwitten, vitaminen en ijzer, maar we weten dat kinderen en vis niet altijd de beste maatjes zijn. Met onze lekkere kindergerechten met vis zorgen we ervoor dat jouw kind toch de smaak te pakken krijgt. Omdat vis rijk is aan gezonde voedingsstoffen voorzien we minstens 1 visgerecht op het kindermenu. 

 

Vlees zorgt voor de ontwikkeling en de groei van jouw kind. Vlees bevat belangrijke vitamines, mineralen en voedingsstoffen, zoals: ijzer, zink, calcium, vitamine B1 en B12 en eiwitten. Maar elke dag vlees eten is niet nodig, probeer te variëren tussen vlees, vis, gevogelte en vegetarische alternatieven. Ontdek het kindvriendelijke weekmenu en sta versteld van de variatie in kindergerechten.


Heb jij het moeilijk om elke dag even creatief te zijn? Kies dan voor de kindvriendelijke gerechten van HNGRY en plaats vandaag nog je bestelling.

Gezonde kindergerechten

Groenten zijn lekker en gezond, én zijn onmisbaar in een kindermaaltijd. Het is belangrijk dat je je kind groenten leert eten door hen gezonde kindergerechten voor te schotelen. Maar wat als jouw kind geen groenten lust? Wij geven je enkele tips:

  • Begin tijdig met het proeven van verschillende groenten. Dit kan bijvoorbeeld met leuk uitziende groenten, zoals: babywortelen of kerstomaten; 

  • Experimenteren zowel met gekookte als gebakken of rauwe groenten;

  • Doe er een lekker sausje over de groente heen. 

 

Is jouw kind - na al het proberen - toch nog steeds geen fan van groenten? Dan kan je ook proberen om de groenten fijn te mixen of te pureren en deze te verwerken in soep, in een saus of in puree. Op deze manier krijgen je je kinderen toch de nodige vitaminen binnen.

 

Elke week zorgen we voor een goede afwisseling van gekookte groenten, groenten verwerkt in puree, in risotto of in een lekkere saus. Daarbij werken we zoveel mogelijk samen met lokale telers en leveranciers. De kindergerechten worden steeds bereid met verse producten en ingrediënten van Belgische bodem én daar bovenop bevat elke maaltijd bevat de aanbevolen hoeveelheid groenten, vis of vlees én aardappelen, rijst of pasta. Zo kunnen we 100% verantwoorde kindergerechten aanbieden.

Vaste eetmomenten

Vaste eetmomenten zijn belangrijk voor kinderen, hierdoor creëer je een goede dagelijkse routine. Houd jij je vast aan: ontbijt, lunch en een warme kindermaaltijd? Dan is het slim om dit dagschema de komende periode aan te houden, dat geeft je kind (én jezelf) houvast en duidelijkheid.

 

Heb jij ‘s avonds niet altijd tijd, zin of inspiratie om een warme maaltijd te koken voor jouw kind(eren)? Geen nood! De kindermaaltijden warm jij snel en gemakkelijk op in een traditionele oven. Met de kindergerechten van HNGRY schotel jij hen in minder dan 20 minuten een volwaardige maaltijd voor. 

Gerechten voor kinderen bestellen

Ben jij helemaal overtuigd en wil jij graag de kindvriendelijke gerechten van HNGRY bestellen? De kindergerechten kan jij al vanaf 2 maaltijden bestellen en kost €7,85 per maaltijd. Elke zaterdag of maandag(avond) leveren we de kindergerechten gratis bij jou thuis in héél Vlaanderen.

bottom of page